Thursday, December 24, 2015

abah .

al kisahnya . tak puas lagi ni ber pot pet kat twitter tadi . sambung sini pulak ! kih kih kih . abah ajak drive thru mcd . pukul 1.40 dah abah -_- hihi tapi bagi kami tu memang dah biasa . kalau masa kecik kecik dulu (sampai besar skang ni pon haa still sama) jenis abah dah pukul 12 maka keluar lah kami nak pi pusing2 bandar . biar ler duduk dalam keta je pon . so, jiran jiran pulak memang slalu tido awal . rumah kami aje lah haa slalu meriah sampai ke tengah malam (alhamdulillah adik beradik ramai) . tengok cha ler~ kol 3 or 4 pagi tido itu biasa . hahaha . padahal baru 2 tahon :)

akan aku rindu kan habit ni sampai aku tua . tapi tu lah . lain family lain lifestyle nya . kalau HN jenis yang pukul 12 sharp tido . memang dia tercengang lerr kalau aku ajak kluar . haha . kadang2 ada jugak cakap nak pi pusing2 dalam keta pon dah oke (petang oke . bukan malam) . tapi tu lah . dia mana faham yang aku dah disemai (cewahh) dari kecik macam ni . hahaha . tapi ada lerr kadang tu dia bawak pi pusing2 lepas balik kelas . tu pon kalau giliran dia park keta kat dalam . kalau kat luar ? JANGAN HARAP AZLINA ! hihihi .

so, dah balik dari drive thru tadi . maka berkampung laa dua beranak depan tv sambil tgok discovery channel (peveret abah) . baru nak ngap . dik mana cili sos . baru nak ngap kali kedua . dik mana kotak tisu . hahaha . senang kira kalau nak makan ngan abah kena complete . plus disiplin ! hahaha . nak isikan ais dalam gelas dia pon WAJIB basuh tangan dulu . kalau sediakan air nescafe . kena lap2 dulu yang tertumpah sikit2 kat tepi gelas tu . gelas x nak yang basah dan berbau . haaa . disiplin ! haha .

tapi aku x kisah . masa mula2 asyik kena tegur memang menyentap jugak keja nya . lama lama dah biasa . bila abah mintak air . walaupun just tuang air dalam gelas without air batu . tetap pegi basuh tangan . so, no hal lah kan ? benda baik :) tapi lately ni baru prasan . memang ada 1 perangai abah yang aku SAMA dengan abah tanpa sedar . hahaha . kalau makan . konfem ada suku bahagian yang tak habis . biar lah sesuap lagi pon nak habis . haha . benda ni banyak kali terjadi bila kluar makan dengan HN . jenuh jugak laa HN duk berletiaq ! haha . mama pon slalu bising kat abah . mungkin rezeki kita ada pada sesuap yang tak habis tu . haa . ada betulnya jugak kan ?

so, itu aje kisahnya nak cerita . eh panjang pulak entri pasal abah ni . hahaha . esok bukan father's day kan ? hihihi . ape salahnya . kita amik few minutes dari masa kita untuk hargai orang sekeliling kan ? so, conclusion nya ? HN is my prince while ABAH is always my king .




noktah .

Thursday, November 26, 2015

tamat kisah semester 6 :)

yaa . it's already sem break . tamat kisah semester 6 ! wehuuu . tapi aku tahu yang sem 7 akan lagi teruk . totally different compared to sem 6 . why ? sebab akan mula busy dengan proposal + supervisor (belum tahu siapa) + practicum for 3 months + almost 10 observations . urghh boleh jadi robot kalau camni gayanya . but, it's okay . cuti ni kita enjoy puas puas as if sleep at 3 am + download kdrama everyday + gaduh gaduh with dora gemuk (aliesya) and etc. macam tu ? hahaha . as long as i'm happy so who cares right ? :)



before cuti . kemain excited nak mula active dengan planner . bila dah dapat ? sampai skarang belom mula . hahaha . actually i'm a little bit disappointed with the quality . tak dinafikan design tip top and suits my preferences . tapi dari segi inserts dia and the monthly partitions agak mengecewakan . it's okay . just pakai untuk memudahkan kerja sem 7 nanti okeii ? kumpul duit . sem 8 kita pi tikam kikki k ke . kate spade ke . erin condren ke . filofax ke . carpe diem ke ? hahaha . amboii ! bab berangan no 1 ! tapi buat masa skang . moh lerr kita guna local planner aje dulu . bersyukur dengan kemampuan . gitchewwww ! :)





noktah .




Sunday, November 8, 2015

some memories are best forgotten .

hai !

nak dijadikan cerita . log in blogspot . cadangnya nak baca blog shila shower je . terlajak berblog walking . sedar2 dah syiok duk click 'stop following this blog' button . haha . mana mana yang dah 2 or 3 tahun tak active tu kite remove je lah ye noks ! tapi rindu . rindu mereka mereka yang aktif tulis blog dulu . tak sangka jumpa lagi . blog sipaa bubu syaza (paling rindu) roy abe irfan puriee n etc . ramai lagi tak terlist . haha . tapi sayang~ dorang dah tak aktif . yang still aktif bole tahan ea korang ? haha . nisa aziz nanie n few others . aku ? ikot mood ler .

so, basically skarang ni tengah study week . risau ! sebab gaya macam dah sem break ! dengan pegi pantai tak habis habis ! layan she was pretty sampai episod second last dah . bergaduh 24/7 dengan si demuk yang comei + annoying tu ! hahaha . aliesya lerrr . haha takot seminggu sebelom exam ni otak terkejut . tup2 study hard gila . mana mao x terkejut . nasib baik 2 paper je . fuhhh ! so, doakan ye untuk 17hb n 19hb ni :) 20hb kita meredeka ! yippppe .



oh lupa . skarang bena dah kawen . walaupun abang2 sume dah kawen . tak sama . bila bena kawen rasa lain . maybe sebab kami bertiga rapat sangat . kan ? sobs ! hihi . tak ada lagi kluar bertiga malam malam . lepak dalam bilik bena . bergosip setiap masa dalam group sisters . tapi no hal lah :) baru kawen . ntah2 bila aku kawen nanti lagi teruk ! hahahaha . nanti yan dah kawen . tinggal aku sorang . lagi lonely oii ! nak kawen sama tarikh laa dengan yan . hahaha . ape ape pon . syukur alhamdulillah . bena dah jumpa lelaki yang boleh jaga dia sampai bila bila . abampik ! mohon jaga kakak i elok2 ye ! walaupun dia malas BANYAK dan kadang kadang SINGA . sila lah layan dengan baik :) hihihi .

tak sabao nak sem break ! nak aktif dengan planner . hihi . actually dah dididik guna planner sejak form 3 lagi . and aku suka buka nota dari kecik . and stationaries . tak kisah laa balik dari mana2 supermarket . wajib ada terselit buku nota kecik . haha . nanti cuti bole mula aktif ! dah tempah dari online shop @owndesignbook dekat instagram . ikotkan hati nak beli Kikki K . tapi kita support local dulu lah . RM75 je . berbaloi~ tak saba nak mula . hihi . skarang ni memang stiap hari tak pernah miss tengok page 'Planner Addict Malaysia' dekat fb . kalau insta . wajib search #planneraddictmalaysia & #myplannerbabes sebelom tido . and latest #listersgottalist . macam berminat . tapi pikir fokus satu2 lah dulu . nak buat banyak menda takot tak tercapai . so, ayuh . kita active balik dengan planner ! hihi .




bai :)

Friday, July 24, 2015

pasu simen a.k.a simenfero .

hari ni happy .
sebab dah tamat buat pasu simen !
yipeeee !
pasu simen yang super leceh bagi aku .
sebab tak pandai buat and takde bakat langsung .
tapi hari ni siap !
berkat lecturer + haziq + ayaa + syai tolong :)
siap ada potluck bagai .
rumah kami buat trifle . errr . maybe tak buat dah pasni .
hahahahaha !
btw, suka ! tapi . next week dah mula praktikum .
scary .





Thursday, July 23, 2015

manusia .

aku belajar sesuatu .
belajar dari kesilapan .
jangan pernah mudah melatah .
jangan bermuka muka .
di depan lain belakang lain .
kalau aku rasa itu salah . itu harus diutarakan .
tapi keberanian aku belum sampai ke tahap itu .
at least .
aku belajar sesuatu yang indah .
tenang .
teguhkan hati dengan solat .
semuanya akan selamat :)

p/s: biar aku sahaja tahu .